in_lust_we_trustIslamBosna.ba– Posljednjih dana su dvije vijesti slučajno nekako u isto vrijeme prohujale medijima. Dvije vijesti koje govore sve što se ima reći o hedonističkoj i nemoralnoj  naravi i sudbini modernog čovjeka. Prva vijest se tiče 25-godišnjice najave vakcine protiv HIV-a. Dvadesettrećeg aprila 1984. godine tadašnja američka ministrica zdravlja Margaret Heckler je izjavila: Današnje otkriće predstavlja trijumf znanosti nad jednom strašnom bolešću.

Na pres-konferenciji koju su organizovali ona i jedan od naučnika koji je otkrio uzročnika AIDS-a, virus pod nazivom HTLV-III, kasnije preimenovanog u HIV, Robert Gallo, podijelili su svoje ushićenje budućim pronalaskom lijeka za bolest koja je harala već tri godine. Međutim, mogućnosti liječenja bolesti tada oni su bili jednako blizu kao i sada, jer terapija zapadnog čovjeka je uvijek bila simptomatska. Kao što danas pokušavaju da liječe terorizam, koji je samo posljedica, umjesto da se bave njegovim uzrocima, tako i dan danas pokušavaju da liječe AIDS. Žele da se bore protiv virusa, koji je samo posljedica, a ne žele da se bave nemoralom, koji je uzrok.

Znanost, ne samo da je, po Hecklerinim riječima, trijumfirala nad bolešću, štaviše, ona je tu bolest i izazvala. Pored neprestane stremnje zapadnog čovjeka, koji je u zavadi sa crkvom i Bogom, da svoju strast slijedi u potpunosti, tradicionalna vrlina nevinosti nije mogla biti baćena na đubreluk da se nije pojavila naučna struja koja je objasnila ljudima da je njihova strast ustvari nešto bolje od njihovog razuma i vjere, promovirala promiskuitet, seksualne odnose van braka, seksualne nastranosti i perverzije. Otac te struje je austrijski Jevrej Sigmund Freud (Sigismund Schlomo Freud), psihijatar koji je nakon 30 operacija u ustima zbog raka usta (Freud je bio teški pušač), najzad ubijedio svoga ljekara Maxa Schura da ga ubije prevelikom dozom morfija i da ga riješi života.

No patnja čitavog čovječanstva koja je rezultirala kao indirektna posljedica njegova učenja je mnogo veća. On je svoje vlastite perverzne osječaje, poput incestoidne ljubavi prema majci, preslikavao na čitavo čovječanstvo i osnivao teorije seksualnosti koje su ga na moralno dekadentnom Zapadu učinile herojem. Seksualna revolucija je doprinijela i emancipaciji pedera, koji su postali hodajući rasadnici HIV-a.

Druga interesantna vijest jeste vijest o pjevačici po imenu Nadja Benaissa, seks-idolu hedonističke omladine, članici grupe No Angels. Ova pjevačica se zarazila HIV-om, a nakon toga, sasvim svjesna šta to znači, zavodila požudne muškarce i spavala sa njima. Ovi ljepotani koje je ona birala, mora da su se osjećali najsretnijima na svijetu… sve dok nisu saznali da im je to bila smrtna presuda.

I koliko će tom raskalašnom društvu trebati da shvati da nije lijek kondom, i da nije lijek zidovudin, nego da je lijek vraćanje svojoj iskonskoj prirodi, prirodi insana, koji je stvoren kao porodično biće, koje živi u porodici i čuva porodicu, i kojemu nije glavni cilj života orgazam, nego zadovoljstvo na ovom i onom svijetu, zadovoljstvo Gospodara koji nam je dao i zdravlje i moralne vrijednosti koje čuvaju porodicu i društvo?
Dok se to ne desi, nažalost, ne samo da ćemo morati gledati kako njihovi idoli (a i obični ljudi) sa zadovoljstvom svojim prijateljima, poznanicima i neznancima šire smrtonosni virus, pokazujući nam svoje visoke moralne kriterije, nego ćemo morati gledati i milione djece Afrike koja, ni kriva ni dužna, moraju da ispaštaju moralističke eksperimente civilizovanog čovjeka.

Halil Senusija

Leave a Reply

*

captcha *