IslamBosna.ba– Izrael mora napasti Gazzu još nemilosrdnije, protjerati stanovništvo i naseliti područje Jevrejima, kazao je potpredsjednik izraelskog parlamenta, Knesseta.

Moše Feiglin, član vladajuće stranke Likud premijera Benjamina Netanyahua, uputio je poziv na progon Palestinaca u članku za izraelsku internet stranicu Arutz Ševa.

Feiglin zahtijeva da Izrael sprovede napade “širom Gazze sa maksimalnom snagom IDF-a, ne slabijeg inteziteta, koristeći sva konvencionalna sredstva koja ima na raspolaganju“.

„Nakon što IDF ‘omekša’ mete svojom vatrenom moći, IDF će osvojiti cijelu Gazzu, koristeći sredstva koja su potrebna za minimiziranje štete našim vojnicima, bez uzimanja u obzir drugih stvari“, piše Feiglin.

Nakon osvajanja, izraelska vojska će “temeljito eliminirati sve oružane neprijatelje u Gazzi. Prema neprijateljskom stanovništvu koje je nevino i koje se ogradi od oružanih terorista će se postupati u skladu sa međunarodnim pravom i bit će im dopušteno da odu“, dodaje on.

„Gazza je dio naše Zemlje i mi ćemo tu ostati zauvijek,“ zaključuje Feiglin. „Nakon eliminacije terora iz Gazze, ona će postati dio suverenog Izraela i naseliti će se Jevrejima. Ovo će poslužiti također za ublažavanje stambene krize u Izraelu“.

Feiglin ima drugu historiju huškanja. Prošle sedmice on je istjerao arapske članove Knesseta koji su se usudili kritikovati Izrael za trenutno ubijanje stanovnika Gazze.

Samo dan ranije prije nego što je objavljen njegov članak, rabin Ben Packer je uputio sličan zahtjev, navodeći da je trenutni napad ‘prilika da Izrael ostvari pobjedu- pomjeri granice ‘osvajanjem sjeverne Gazze’.

Packer je direktor  Heritage House, naselja na okupiranom istočnom Jerusalimu gdje se nalaze kuće tzv. ‘usamljenih vojnika’, muškaraca koji su regrutovani iz prekomorskih zemalja kako bi se pridružili izraelskim okupacionim snagama.

“Bivšim izraelskim doseljenicima u Gazzi, koji su evakuirani 2005., bit će data prilika da se ‘nastane u vraćenim teritorijama”, kaže Packer.

Packer, doseljenik iz SAD-a i volonter u izraelskoj vojsci, ranije je bio rabin u studentskom naselju Univerziteta Sjeverna Karolina i Duke univerzitetu.

Pozivi poput Feiglinovog i Packerovog na nasilje genocidnih razmjera nad Palestincima sve više se mogu čuti od izraelskih vođa.

IslamBosna.ba