Peti put ove godine vandali su atakovali na bijeljinsku Atik džamiju, razbivši staklo na prozoru sa prednje strane. Bacanje staklenih boca u dvorište, razbijanje prozorskih stakala, oštećenje vozila vjernika, pogrdna dobacivanje i uvrede, samo su dio arsenala mržnje kojima su vjernici i džamija bili izloženi do sada.

Dok objekti Pravoslavne crkve imaju danonoćni policijski nadzor, imovina Islamske zajednice prepuštena je zloj volji bijeljinskih vandala, a treba napomenuti da se Atik džamija nalazi u strogom centru grada u kojem se uvijek nalaze policijske patrole.

 

Jučer oko jedan sat iza ponoći staklo je razbijeno pokretnim znakom za zabranu parkiranja koji inače stoji na ulazu u dvorište džamije, a klupe i pepeljare na šerefetu bile su ispreturane ili prevrnute. Za razliku od dosadašnjih ataka, kada su počinitelji ostajali nepoznati, policija je ovaj put reagirala profesionalnije, te zbog sumnje da je počinila ovo nedjelo, iste noći lišila slobode osobu sa inicijalima M. S. iz Bijeljine.

Avaz

Leave a Reply

*

captcha *