IslamBosna.ba- Abdullah Mursi, sin rahmetli egipatskog predsjednika  hafiza dr. Muhammeda Mursija, mjesec dana od preseljenja na Ahiret njegovog babe, objavio je fotografiju sa svojom majkom Nedžlom, suprugom rahmetli predsjednika Mursija, gdje joj je uputio emotivne riječi svoje ljubavi, pohvale i zahvalnosti.

Ujedno ovo je i prvo javno pojavljivanje Nedžle u javnosti nakon preseljenja na Ahiret njezinog supruga.

Abdullah piše: “Moja voljena, strpljiva, čvrsta majko, ti koja imaš časnu prošlost borbe, ne znam odakle da počnem… Moje riječi ne mogu opisati moju ljubav prema tebi, također, ne mogu ti opisati moju zahvalnost za sve što si uradila u životu. Ti nisi kao ostale žene na ovoj planeti, o ti radosti moga oka, cvijetu mog života i dijamantu mog srca. Poklonila si mi ljubav i nježnost, koja je dovoljne za čitavu planetu, zar ne znaš?

Ti si uvijek bila i majka i otac, ti si majka, prijateljica, sestra, odgajateljica, ti si uzor, toplog zagrljaja koji se nikada ne mijenja i molim Allaha da mi podari suprugu poput tebe, ali,  znam i da tragam za njom na čitavoj planeti ne mogu je naći kao što si ti ili tebi sličnu. Ti si bila i ostala najveća očeva radost, bila si mu najveća podrška u životu i jedan od razloga njegovog uspjeha. Allahu mu se smilovao, istinu je kazao kada je kazao da si ti njegovo najveće lično postignuće u životu.

Hvala ti, Allahu, Gospodaru moj, što si me učinio sinom Muhammeda Mursija i Nedžle. Uzimam Allaha za svjedoka da te nikada nisam vidio da upadaš u sumnju ili razočarenje uprkos iskušenjima koja sam vidio, znam te kao zadovoljnu, snažnu i izvor postojanosti i strpljenja za sve one oko tebe.

Učila si me i odgajala da je dunjaluk kuća iskušenja i poteškoća zarad ahiretske kuće, kuće nagrade, vječnosti i užitka. Molim Allaha da bude tobom zadovoljan i da ti budeš zadovoljna samnom, da tvom srcu podari snagu i sačuva te, moja majko. Molim Ga da ti podari blagoslov u životu i zdravlju i da od mene ne vidiš ništa loše i neprijatno, molim Ga da te nagradi.

Volim te, majko moja, tvoje prisustvo je svjetlo koje me obasipa, a tvoj glas je melodija koja odzvanja u mome biću, kad te čujem osjetim da je čitav dunjaluk moj. Majko moja, ti si moja želja, moje utočište, moja vjera, moj svijet. Ti si čitav život.

Budi uvijek zadovoljna samnom, majko!”

IslamBosna.ba