HAARP antenski sistem pored mnogo uticaja na okolinu, ali i mentalnu svijest, ima utjecaja i na klimu i klimatske promjene, prenosi portal vestinet.rs.

Ekstremno visoke temperature iznad 40 stepeni koje su trajale cijelog juna, jula, nastavljaju se i početkom augusta, nisu nešto što je uobičajeno za područje regije Balkana, a pogotovo ne u tako dugom trajanju.

Navodno, djelovanjem antenskog HAARP sistema stvara se rupa u zaštitnom omotaču Zemlje, koji nas štiti od negativnog utjecaja Sunca i solarnih vjetrova. Ta rupa se kreće preko gornje atmosfere, propuštajući vrlo štetne utjecaje na površinu Zemlje, a ujedno štetno zračenje vrši i taj dio atmosfere koji je ozračen.

Američka administracija je službeno saopćila kako HAARP služi za istraživanje načina za saniranje ozonskog omotača, ali prema teoretičarima zavjera prava namjena mu je kontrola klime tamo gdje oni požele, kao i manipulacija s kontrolom ljudi.

Teorija kaže da je manipuliranje klimom počelo je još 1946. godine, kada je američki naučnik Vincent Schaefer otkrio da ubacivanje zaleđenih čestica ugljen dioksida (suhi led) u hladnu komoru dovodi do stvaranja ledenih kristala koji su isti kao i oni u oblacima.

Znalo se da se topli zrak prilikom dizanja od zemlje sve više hladi i da se jedan dio te vlage kondenzira u sićušne kapljice koje formiraju oblake. Milioni tih kapljica moraju se spojiti međusobno da bi postale dovoljno teški i kao takve padali kao kiša. Navodno, sada je i ovaj dio Balkana došao na red da se manipulira klimatskim promjenama i eksperimentima, a Srbija je izabrana kao najpogodnije tlo za postavljanje HAARP antena.

 

(sutraba)

Leave a Reply

*

captcha *