Prema navodima njujorške policije, u stanici metroa u New Yorku indijskog doseljenika je pod tračnice gurnula 31-godišnja Erika Menendez, nakon čega je uhapšena.

Tokom ispitivanja, Menendez je istakla da osjeća veliku mržnju prema Indijcima i muslimanima, te je iz tog razloga gurnula i indijskog doseljenika Sena.Izjavila je da poslije dešavanja od 11. septembra, kada su izvršeni teroristčki napadi na SAD, osjeća mržnju prema muslimanima.

Prema navodima očevidaca tragičnog događaja, djevojka je iznenada ustala sa klupe i pod tračnice gurnula muškarca koji se kretao u njenoj neposrednoj blizini.

Žrtva, Sunando Sen (46), rođen je u Indiji. Prema izjavma svjedoka, žena je stajala na stanici podzemne željeznice i razgovarala sama sa sobom, a kad je metro prišao dovoljno blizu, gurnula je muškarca koji joj je stajao okrenut leđima te je nije ni primijetio. Sve su zabilježile nadzorne kamere pa su ženu ubrzo uhapsili. Inače, to je drugi put u kratko vrijeme da se takav incident dogodio u podzemnoj. Početkom mjeseca, jedan je muškarac (58) gurnut je na šine nakon svađe na stanici. Njegov ubica brzo je uhapšen i optužen. On se pravdao da ga je gurnuo jer mu je dosađivao i nije ga htio pustiti na miru.

{youtube}rYpelgMnOAU{/youtube}

(Anadolija/IslamBosna.ba)

Leave a Reply

*

captcha *