“To je uobičajeni rizik i ne znam zbog čega bi se oko toga pravio spektakl. Ima i drugih bezbjednosno interesantnih događaja, kao što su fudbalski derbi, drugi koncerti…”, rekao je Dačić novinarima.

On je istakao da će policija obezbediti javni red i mir na tom koncertu i komentarišući najave Srpskog narodnog pokreta “Naši” ocijenio da ne treba precenjivati one koji su skloni nasilju ili terorizmu.

 Ministar je dodao da oni žive od publiciteta koji je obično mnogo veći nego što oni realno imaju snage.

 “U ostalom, pokazali smo se kao dobri domaćini brojnih manifestacija. Beograd je sposoban za održavanje ovakvog koncerta, što mislim da ne bi bilo moguće, recimo, u Splitu ili u nekim drugim gradovima Bosne i Hercegovine”, dodao je Dačić poslije posjete Industriji motora u Rakovici.

 On je iznio i stav da je to pitanje i mentaliteta na ovim prostorima, ukazavši da svako ima mogućnost da se opredijeliti da li će i na čiji koncert ići.

 Inače, policija je u utorak saopštila da je, u saradnji sa organizatorom i službom obezbjeđenja, preduzela sve potrebne mjere kako bi se koncerti sarajevskog pjevača bezbjedno održali.

 Srpski narodni pokret “Naši” je u više navrata zatražio da budu otkazani, zbog, kako su najavili, mogućih nereda za vreme održavanja koncerta Dina Merlina.

(IB)

Leave a Reply

*

captcha *