Čovjek, koji je radi u agenciji već 30 godina, također je pod istragom za fizički napad na kolegicu i uvrijedljivih primjedbi muslimanki pod maramom.

Poređenje bebe sa bivšiim iračkim diktatorom dogodilo se tokom intervjua obavljenog proše godine između uposlenika i azilantskog para iz Iraka koji su doveli tek rođenu bebu na sastanak.

“Šta mislite na koga liči”, upitali su sa ponosom.

“Saddama Husseina”, odgovori je on.

Drugom prilikom stajao je na recepcijskoj službi i prodorno gledao ženu koja je nosila maramu. Nakon što je jedan od njegovih kolega pomogao ženi sa maramom, prišao mu je i upitao ga: “Kakav je to osjećaj razgovarati sa ‘jednom od onih’?

Zaprepašteni kolega, koji je već znao za incident sa iračkim azilantima, odlučio je da obavijesti svog nadzornika o oba incidenta.

Nekoliko dana nakon toga kolegica je prijavila da ju je u nekoliko minuta dva puta namjerno gurnuo prolazeći hodnikom dok su ostali službenici odjela za migraciju iznenađeno sve posmatrali.

Tokom razgova sa svojim supervizorom priznao je guranje kolegice kao i poređenje bebe azilanata sa Saddamom Husseinom.

Ipak on je dodao da je poređenje bilo šala koja se vrlo brzo pokazala neprikadnom. On je također priznao da je uputio komentar ženi sa maramom ali da je namjeravao reći kako misli da je neprikladno da žena nosi maramu kada se susreće sa predstavnicima vlasti.

Prema izvještaju disciplinske komisije njegov supervizor je već od 2007. obavio brojne razgovore sa njim u vezi njegovog ponašanja prema kolegama kao i azilantima.

IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *