Na adrese brojnih medija stiglo je saopćenje načelnika općine Srebrenica Osmana Suljića u kojem između ostalog stoji:

Danas je u Srebrenici u visokoj tajnosti, vjerovatno zbog „vehabija“ boravio Milorad Dodik predsjednik SNSD-a i predsjednik entiteta RS. Zvanična lokalna vlast, odnosno načelnik općine nije upoznat o dolasku „Predsjednika“.

Prisustvo velikog broja specijalaca MUP-a RS-a na ulicama Srebrenice valjda treba poslati sliku da su u ovom gradu Srbi i srpski predstavnici u vlasti ugroženi od strane Bošnjaka. Nažalost, takve poruke smo slušali i gledali u prošlosti. Zbog toga ovakve „tajne“ posjete, bošnjačke povratnike u Srebrenicu, koji su preživjeli genocid, više nego da zabrinjavaju i unose među njih strah i nesigurnost.

Predsjednik je svečano otvorio zgrade socijalnog stanovanja, čije je zemljište dodijelila općina Srebrenica i bila partner u projektu. Podsjećamo da su za to u SO Srebrenica glasali i Bošnjaci. Sramotno i licemjerno je da je za to danas „zaslužan“ samo SNSD i Milorad.

Kako prenosi FTV, umjesto da kao Predsjednik posjeti institucije lokalne vlasti u Srebrenici, sasluša naše probleme, kojih je mnogo, na ovaj način on poručuje da za njega ne postoje Srbi koji nisu SNSD, a za Bošnjake i ostale da ne govorimo.

Očito, Predsjednik ne priznaje vlast u Srebrenici. Iako je općina Srebrenica do sada pokušavala sarađivati sa institucijama entiteta RS, od danas javno kažemo da ćemo u budućnosti tu moguću saradnju preispitati. Iako ovakav, Predsjednik je naš, doduše predsjednik koji može samo svojom policijom da plaši Bošnjake, ali ih sigurno neće uplašiti „dovoljno“ da ponovo napuste ove prostore.

(24sata.info)

Leave a Reply

*

captcha *