-Bošnjačka državna mafija koja je našla utočište u SDA pokušava da skrene pažnju sa sebe. Međutim, odgovorno tvrdim da će se oni naći tamo gdje im je mjesto, jer su počinili politička ubistva i ogromnu krađu, kazao je u intervjuu za Glas Srpske ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić.

Najavio je hapšenje Hilme i Muje Selimovića, ali i Hasana Čengića, Bakira Alispahića i drugih ljudi iz SDA.

-Mi imamo pet lista koje treba da se procesuiraju i da se njima pozabave institucije BiH. Kada se te stvari pokrenu i budu odgovarali oni koji su na bezočan način opljačkali ovu zemlju i časne ljude u njoj, onda BiH može reći da počinje da živi kao pravna država – kazao je Radončić.

Upitan za veze sa odbjeglim narko-bossom Naserom Keljmendijem, Radončić je negirao da ima bilo šta s njim ‘jer ne bi mogao proći sigurnosne provjere pri imenovanju za ministra’.

Radončić je, pak, potvrdio da je bio u poslovnim vezama sa nedavno uhapšenim srbijanskim tajkunom Miroslavom Miškovićem.

– Mišković je probao da investira u FBiH i napravili smo zajednički kompaniju sa 2.000 maraka kapitala. “Avaz” je tu bio suvlasnik sa 25 odsto i poslije nekoliko mjeseci je prodao kapital Miškoviću, kazao je Radončić.

Zajednička investicija trebala je da bude izgradnja Avazovog centra u Tuzli, kojeg je Radončić kasnije izgradio sa Selverom Oručem i njegovim Robotom.

 

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *