Biljana Plavšić, bivša predsjednica Republike Srpske i osuđena ratna zločinka, kaže da je prvi put ozbiljno zabrinuta za budućnost Republike Srpske, a njene aktuelne političare je optužila da “zemlju za koju je živote dalo više od 20.000 njenih najboljih sinova, vode u propast!”

U intervjuu za Press RS povodom 9. januara, kojeg Karadžićevi sljedbenici slave kao ‘Dan Republike Srpske’ ratna zločinka je kazala da je duboko razočarana aktuelnim političkim i ekonomskim stanjem u RS.

– Prvi put u posljednjih 20 godina nisam optimista po pitanju budućnosti Republike Srpske, koju trenutno razdiru žestoke stranačke borbe i katastrofalna ekonomska situacija. Vjerujte da sam užasnuta načinom na koji političari iz RS vode zemlju za koju je izginulo više od 20.000 njenih najboljih sinova. Ako ovako nastave, daj Bože da dočekamo njen 22. rođendan – kazala je zločinka.

Dodala je kako je mislila da je “potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma stavljena tačka na jedno teško i mučno razdoblje u našoj istoriji”.

– Nažalost, prevarila sam se. Situacija u BiH nije ni izbliza riješena, a političari iz Republike Srpske svojim samoživim akcijama i postupcima još više podgrijavaju nade naših neprijatelja da ćemo se, na kraju, sami ukinuti, zaključila je Plavšić, razočarana što joj propada projekat kojeg je ratnim zločinima stvarala zajedno sa Karadžićem, Koljeviće, Krajišnikom, Mladićem…

 

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *