Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić primio je danas predstavnike Društvenog kongresa Sirijaca u BiH, javlja Mina.

Predstavnici ovog udruženja obavijestili su reisu-l-ulemu o posljednjim zbivanjima u Siriji ističući da prijeti humanitarna katastrofa zbog svakodnevnog ubijanja i protjerivanja civila iz gotovo svih gradova.

Kao patriote i stanovnici BiH, izrazili su zahvalnost za solidarnost koju pokazuju građani BiH s nadom da se u Siriji što hitnije prekine nasilje i da se narod oslobodi višedecenijske diktature režima Bašara Al Asada.

Članovi ovoga društva imaju svoju rodbinu i prijatelje u Siriji te su zabrinuti za njihovu budućnost. Stoga apeliraju na sve ljude i narode kojima je sloboda na srcu da pomognu Siriji kako bi što prije došla do svoje sanjane slobode i da svi narodi i sve vjere i svi ljudi u Siriji žive u slobodi i prosperitetu.

Reis Cerić je izrazio suosjećanje sa šehidima i poginulim civilima u Siriji i kazao da prati događanja u ovoj zemlji. Podržao je zahtjeve sirijskog naroda za slobodu i čast, te se pridružio apelu Kongresa u iznalaženju trajnog i pravednog rješenja, a to je da sirijski narod dobije priliku da sam odredi svoju budućnost i društveno uređenje, javila je Mina.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *