IslamBosna.ba- Hindus koji služi zatvorsku kaznu zbog davanja mita u Saudijskoj Arabiji primio je islam prije nekoliko dana i dozvoljeno mu je, zajedno s drugim zatvorenicima, da ove godine obavi hadž. On se nalazi u zatvoru već tri mjeseca.
“Mislio sam da muslimani progone bilo kojeg nemuslimana, ali sam pogriješio. Prema meni su se ponašali ljubazno i s poštovanjem u zatvor uprkos činjenici da sam bio Hindus”, kazao je zatvorenik koji je tražio da ostane anoniman.

“Niko nije pokazao nepoštovanje prema hinduizmu. Počeo sam pohađati predavanja muslimanskih učenjaka i islam me je sve više privlačio. Uživao sam u slušanju Kur’ana, koji govori razumu i duši i poziva na pristojno ponašanje i moral. Islam je prirodna vjera ljudi i istinski vjerujem u njega”, dodao je on.
Direktor zatvora u Mekki, general major Abdullah el-Makati, je kazao da su zatvorenici i osoblje zatvora priredili malu zabavu za novog brata u islamu i obasuli ga darovima i islamskim knjigama.
Princ Halid el-Fejsal, savjetnik Čuvara dvaju harema, emir regije Mekke i predsjedavajući Centralnog odbora za hadž, naredio je da se zatvoreniku iz Indije omogući obavljanje hadža ove godine.
“Mi imamo program za nemuslimane gdje veliki broj učenjaka drži vjerska predavanja objašnjavajući pravi smisao islama i Kur’ana, a mogućnost prihvatanja islama je na samom zatvoreniku. Niko se ne prisiljava da primi islam”, naglasio je el-Makati.

IslamBosna.ba