Porodica koju čine tri supruge i 33 djece smještena je u nekoliko soba trospratnice bez kreveta i madraca. Drugi sprat je prazan, a treći sprat služi kao sklonište za ovce, kako je naredio otac.

Jedna kupaonica je zapravo bila ćelija za mučenje te je imala čelične rešetke na stropu za koje je otac vješao djecu za ruke ako ga nisu slušala. ‘Mojoj porodici su uskraćene osnovne stvari za pristojan život. Iako je finansijsko stanje dobro, otac nas više ne uzdržava te se na nama fizički i psihički iživljava’, rekao je najstariji sin Musfir, prenosi Dnevnik.hr.

‘Otkada sam se rodio i kada sam počeo shvaćati stvari u sjećanju nemam ničega osim tučnjave, zatvaranja, uskraćivanja hrane i konstantnih uvreda. Prisiljeni smo živjeti bez kreveta i pokrivača, jedino što imamo u sobama su insekti’, dodao je. Musfir je ispričao i kako je njega i njegovu braću i sestre otac znao danima ostaviti da vise obješeni za ruke, piše emirates247.com. ‘Jedan mlađi brat je toliko dugo bio unutra da mu je počela ići krv na usta. Ali, nije imao milosti prema njemu’, rekao je.

Drugom bratu su morali amputirati ruku zbog predugog vješanja za ruke. To je samo dio strašnih Musfirovih ispovijesti. Spomenuo je i da je njihov otac ostavio opečenog brata u kući u kojoj je izbio požar. Musfir je brata doveo u bolnicu u kojoj je proveo tri godine, a otac ga nijednom nije posjetio. ‘Većina nas je završila ili u bolnici ili na psihijatriji’, rekao je Musfir.

Slučaj je prijavljen komisiji za ljudska prava.

(24sata.info)

Leave a Reply

*

captcha *