IslamBosna.ba- Saudijska porodica je preuzela brigu o kućnoj pomoćnici nakon što joj je dijagnosticirana paraliza, izvijestile su novine el-Medina.
Salah es-Sujufi kaže da vode brigu o svojoj kućnoj pomoćnici Etiopljanki već 19 godina nakon što joj je dijagnosticirana paraliza.
“Bila je to njena želja da ostane i umre pod mojim krovom što je dovelo mene i moju porodicu da vodimo brigu o njoj.
Priča o mojoj kućnoj pomoćnici me svakodnevno zapanjuje. Imao sam prijatelja koji je unajmio kućnu pomoćnicu iz Etiopije. Kućna pomoćnica im je došla i nakon nekoliko mjeseci pod njihovim pokroviteljstvom dijagnosticirana joj je triplegija”, kaže es-Sujufi.
On dodaje da su se djevojci paralizirale obje noge i desna ruka.

“Njen sponzor je platio njene ljekarske račune ali liječenje je bilo u toku. Njen sponzor je tražio da mu pomognem i počeo sam plaćati, zajedno s njim, troškove njezina liječenja. Nakon nekoliko mjeseci, kada je njena viza bila na isteku, njen sponzor je kazao da ne misli obnoviti vizu”, kazao je on.
Es-Sujufi je otkrio da je u tom trenutku ona zamolila da ga vidi kao i njegovu porodicu te su joj otišli u posjetu u bolnicu.

“Kućna pomoćnica nas je zamolila da prenese sponzorstvo na nas i pitala me je da preuzmemo potpunu brigu o njoj. Moja supruga i ja smo se, nakon kratkog razgovora, složili i sredili potrebnu papirologiju i od tada vodimo o njoj medicinsku brigu. Moja supruga brine o njoj i vodi računa o njenim potrebama”, kazao je es-Sujufi.
On dodaje da je njegova supruga hrani, kupa i pomaže joj u oblačenju kao da je njena sestra.
“Ona živi s nama u našoj kući i njena je želja da ostane s nama sve dok ne umre. Mnogi bi na ovo gledali kao teret ali ovo dobro djelo prema njoj donijelo nam je više sreće nego što smo mi njoj dali. Nekada smo živjeli u malom iznajmljenom stanu a sada imamo vlastitu vilu i cijelu stambenu zgradu”, kaze es-Sujufi.
On također kaže da im je briga o kućnoj pomoćnici donijela bezbroj blagodati i da je okrenula njihov život na bolje.

IslamBosna.ba