IslamBosna.ba- Teroristi IDIŠ-a pokušali su da izvedu napad na prigradska područja Mekke u Saudijskoj Arabiji. Napad su osujetili vojnici ali je došlo do sukoba između terorista i saudijskih snaga, navodi državni televizijski kanal.
“Sigurnosne snage su izvele uspješnu operaciju protiv većeg broja pripadnika IDIŠ-a u prigradskom području Mekke”.
Novine el-Ukaz izvještavaju da su snage sigurnosti opkolile grupu muškaraca u području Vadi Numan južno od grada i da su četvorica terorista ubijena u razmjeni vatre.

Dvojica terorista su ubijena od strane pripadnika sigurnosnih snaga, dok su se druga dvojica raznijela samoubilačkim pojasom nakon što su opkoljena, naveo je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova.
Osumnjičeni su navodno uhvaćeni u zasjedi u njihovom skrovištu u Mekki, između svetog grada i Taifa, navodi glasnogovornik.
U operaciji koja je završena u nedjelju, dvojica IDIŠ- ovih terorista su ubijena dok je treći ranjen u jugozapadnoj provinciji Biša, Abha regija.
Sigurnosne snage su uhapsile Ukaba el-Utejbija tokom racije,a Ministarstvo unutrašnjih poslova opisuje ovu akciju kao težak udarac terorističkoj grupi.
El-Utejbi je povezan sa prethodnim terorističkim napadima na džamiju u vojnom kampu u Asiru.
resized_e05f8-2028b7c84y7xq_1462454387_9557
Vojnici su obavili sedždu zahvale nakon završetka operacije kako bi pokazali svoju zahvalnost Allahu.

IslamBosna.ba