IslamBosna.ba-Velid Dafiri, saudijski pisac poznat po svojim objavama protiv Katara tokom trenutne krize između Dohe i četiri druge zemlje Zaljeva, pozvao je u subotu preko svog Twittera na ubistvo katarskog emira, Temima bin Hameda Alu Sanija.

“Temim je prodao Katar i njegovo stanovništvo u bescjenje, a umjesto toga kupio je Muslimansku braću i Mule po vrlo skupim cijenama. Zbog toga je legalno proliti njegovu krv”, objavio je Velid koji na Twitteru ima preko milion ipo pratilaca.


Ova objava je samo jedan od primjera masovne kampanje protiv Katara na društvenim, štampanim, radio i televizijskim, kao i online medijima u zemljama koje trenutno bojkotuju Katar.

Dafirijeva šokantna objava je samo jedna od mnogih nedoličnih u kojima optužuje emira Temima za ‘terorizam’ i poziva na njegovo svrgavanje.

“Saudijska Arabija i UAE su protiv bilo kakvog terorističkog pokreta i onih koji ih finansiraju. Ono što je preostalo jeste da se Temim stavi na listu terorista”, napisao je on u još jednoj svojoj objavi.

Kako se intenzivira medijska kampanja protiv Katara, mnogi se pitaju o ishodu krize čije implikacije nisu samo diplomatske i ekonomske već i ljudske.

IslamBosna.ba