Dovođenjem mudžahedina i svojom proiranskom i anahronom političkom opcijom, SDA je učinila da se Evropa plaši Bošnjaka i da zapadni investitori u širokom luku zaobilaze prostore Federacije BiH i BiH u cjelini.

Panika SDA od odlaska s vlasti je očita, jer uskoro moraju napustiti državnu, federalnu i nekoliko kantonalnih vlada, te hiljade rukovodećih mjesta u javnim kompanijama i institucijama koje i danas koriste za punjenje crnih stranačkih fondova i svojih džepova. Poslije svakih izbora od 1996. godine SDA izlazi sa mnogo manje dobijenih glasova birača, i tu je uzrok novih strahova Tihića i Izetbegovića uoči predstojećih lokalnih izbora.

Što se tiče tvrdnji političara lažljivog jezika i kradljivih djela, Bakira Izetbegovića, da u vlasti bez SDA neće biti nasljednika politike Alije Izetbegovića, SBB BiH smatra da je SDA stalnim izazivanjem unutarbošnjačkih podjela, općim lopovlukom, ponižavanjem boraca i patriota, snaženjem državne bošnjačke mafije, katastrofalnom ekonomskom politikom, te sada i antievropskim ponašanjem, suštinski odmah nakon njegove smrti napustila i izdala politiku Alije Izetbegovića.

Alije se SDA sjeti samo uoči izbora, a njegovo državno djelo potpuno je srozano na ratno-profitersko porodično vlasništvo njegovog sina i s njim uvezanog interesnog klana, kaže se u saopćenju Saveza za bolju budućnost SDA.

(vakatba)

Leave a Reply

*

captcha *