IslamBosna.ba- Šejh Raed Salah, vođa Islamskog pokreta na okupiranim palestinskim teritorijima, je kazao da američko-ruska zavjera na Bliskom istoku neće uspjeti.
Šejh Salah se nalazi na odsluženju devetomjesečne zatvorske kazne u izraelskom zatvoru Raymond zbog navodnog poticanja na nasilje tokom džumanske hutbe iz 2007. godine.
Njegov advokat Halid Zabarka koji ga je uspio posjetiti u nedjelju u zatvoru Raymond u Negevu je kazao da je posjeta bila znatno kraća od uobičajenih. Advokat je istakao da je šejh Salah dobrog raspoloženja te odlučan u razotkrivanju izaelskih kršenja prava palestinskog naroda. Zabarka je kazao da je šejh Salah podvrgnut okrutnom ponašanju, navodeći kao primjer da se njegova ćelija pretresa tokom noći i po sedam puta.
Četiri mjeseca su prošla otkako je šejh u zatvoru, a za to vrijeme je napisao brojne tekstove koji su ispunili 32 bilježnice, pored 13 pjesama, kazao je advokat.
Što se tiče najnovijih dešavanja na okupiranim palestinskim teritorijama, advokat je naveo da je šejh Salah osudio izraelsku kampanju hapšenja vođa i aktivista Nacionalnog demokratskog saveza. On je također pozvao na čvrst stav zbog izraelske rasističke i fašističke kampanje protiv ovih zvaničnika.
Što se tiče regionalnih pitanja, šejh Salah je izrazio veliku zabrinutost u vezi najnovijih zbivanja, potvrđujući, međutim, da će islam na kraju nadjačati zavjere Obame i Putina koji imaju za cilj podijeliti već podijeljeni arapski i islamski svijet.

IslamBosna.ba