IslamBosna.ba- Šiijska teroristička organizacija el-Vefa’ el-islami u Bahreinu objavila je danas da započinje oružanu borbu protiv režima u Bahreinu. Ova odluka je uslijedila nakon što su bahreinske vlasti pogubile trojicu šiijskih terorista, koji su ubili jednog policijskog oficira i dva policajca.

U snimljenoj poruci jednog od vođa ove organizacije Murtede es-Sindija, se navodi: “Objavljujemo da smo započeli novu fazu, to je faza koju smo objavili u saučešću povodom pogibije naših mladića.”

Prije dva dana, ova šiijska teroristička organizacija iz Bahreina je u svojoj poruci saučešća istakla “da bahreinska revolucija ne može više ostati mirna. Sve opcije i sve mogućnosti dolaze u obzir”. U saopćenju se također ističe da će odgovornost za sve što se dešava snositi, prema njihovim tvrdnjama “teoristička vladajuća porodica” u Bahreinu.

Ukoliko dođe do ostvarenja ove prijetnje šiijskih terorista u Bahreinu, to bi značilo početak novog sukoba na Bliskom istoku, četvrtom po redu, nakon Iraka, Sirije i Jemena, gdje šije nastoje uspostaviti svoju dominaciju. Odmah nakon pada Haleba, šiijski zvaničnici su u više izjava i najavili napad na Bahrein.

IslamBosna.ba