IslamBosna.ba- Na okupljanju Daija i učenjaka jugoistočne Azije u organizaciji Unije učenjaka i i daija jugoistočne Azije, održanom 26. jula 2016. godine u Bogoru, Indonezija, ambasada Kraljevine Saudijske Arabije u Indoneziji uručila je neobičan dar djeci hafizima.

Među hafizima nalazi se i slijepa osmogodišnja hafiza Majšita koja svojim melodičnim učenjem Kur’ana izaziva duboke emocije i suze. Majšita je već ranije svojim prelijepim učenjem Kur’ana skrenula na sebe internacionalnu pozornost.

Kada je čula da će sa roditeljima putovati na hadž Majšita je počela plakati i činiti sedždu zahvalnosti Allahu, s.v.t., moleći Allaha, s.v.t., da joj povrati vid.

Majšita je rođena prerano, u sedmom mjesecu, zbog čega je izgubila vid, kazao je njen babo Nasruddin.
“Veoma sam zahvalna Allahu, s.v.t., što je omogućio meni i mojim roditeljima da odemo na hadž, iako sam ograničena fizički time što ne vidim ja sam zahvalna Allahu”, kazala je Majšita.

Pored Majšite, Kraljevina Saudijska Arabija će tokom ovogodišnje sezone hadža ugostiti i mlade hafize Kejlu i blizance Gozalija i Kolaifa kao i njihove roditelje.

U nastavku možete pogledati video snimak sa prijevodom u kojem je objavljeno kao iznenađenje uručenje hedije hadža kao i emotivnu reakciju djece, roditelja i okupljenih učenjaka i daija jugoistočne Azije.

IslamBosna.ba