Xiao Aiying (36) iz Kine prisilili su da pobaci zbog kineskog zakona da svaka obitelj smije imati samo jedno dijete. U njenu kuću je ušlo 12 vladinih službenika te su je bacili na pod i udarali je u trbuh prije nego što su je prevezli u bolnicu dok je vrištala od bolova. U bolnici su joj liječnici dali injekciju s lijekom koji je ubio njeno nerođeno dijete.
– Držali su joj ruke iza leđa i glavu joj gurnuli uz zid. Tukli su je u trbuh jer su joj vjerojatno htjeli izazvati pobačaj – rekao je njen suprug Luo Yanquan. Dodao je kako je njihova kćer (10) bila jako sretna što će dobiti brata ili sestru. Ističe da ne zna kako će joj objasniti što je bilo. Luo je rekao da su im službenici prije mjesec dana rekli kako ne smiju imati još jedno dijete jer već imaju kćer, piše Daily Mail. Nesretnu ženu fotografirali su u bolnici, a bila je puna modrica te je mrtvo dijete još bilo u trbuhu.
– Osjetila sam dijete kako se miče u mom trbuhu. Možete li samo zamisliti kako se osjećam sada – rekla je Xiao. Kineske obitelji po zakonu smiju imati samo jedno dijete kako bi spriječili nagli porast broja stanovništva u zemlji. Ukoliko netko prekrši zakon, morat će platiti oko 40 000 dolara, a pobačaji su zabranjeni.

24sata.hr

Leave a Reply

*

captcha *