Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat nove većine za ministra sigurnosti u intervjuu za Press, novinu poznatu po sataniziranju Bošnjaka, otkrio je ‘plan aktivnosti’ po preuzimanju ministarske funkcije. Ustvrdio je da u cijeloj regiji još samo Bošnjaci imaju mafiju, da će se on obračunati s njom, optužio SDA da pravi fildžan-državu tako što će ‘za to biti optuženi Srbi i Hrvati’, upozorio na iransku obavještajnu službu, ali i na paraobavještajnu muslimansku službu(!?).

-Radončić upozorava da u posljednjih deset godina SDA konstantno čini sve da BiH ne ide evropskim putem i napominje da je upravo ta partija dovela mudžahedine u BiH i da je pokušala da promjeni evropski identitet Bošnjaka budući da je još 1993. godine na kongresu u Sarajevu donijela odluku o formiranju muslimanske države-uvod je u intervju.

Radončić nije odgovorio na pitanje kako je on uspio u vrijeme skoro dvadesetogodišnje vladavine ‘nečijeg oca’, mafijaške SDA i njenih paraobavještajnih muslimanskih službi, da od ničega napravi medijsko carstvo i postane jedan od najbogatijih Bošnjaka ‘evropske provinijencije’. Doduše, nikoga nije ni pitao.

Ovo su neka od najzanimljivijih pitanja i odgovora iz kojih se naslućuje šta Fahro misli o Radončiću, ali i kakvu budućnost nudi Bošnjacima i BiH.

– U Srbiji više nema ni Marka Miloševića, ni braće Karić. U Hrvatskoj na vlasti nije više Miroslav Tuđman, niti je tu Miroslav Kutle, tajkun i vlasnik 175 kompanija. Dok u BiH s vlasti ne odu „nečiji sin” i tajkun koji je uzeo 130 kompanija, neće biti iščupano srce državne mafije – jasan je Radončić.

Znači li to da je u regionu ostala samo bošnjačka mafija?

– Na Balkanu je jedino preživjela bošnjačka državna mafija, a oni misle da upravo mojim dolaskom na funkciju ministra bezbjednosti počinje njihov kraj.

Šta kažete na Tihićeve optužbe da vi i Zlatko Lagumdžija pravite fildžan-državu?

– SDA je stranka koja je dovela mudžahedine i pokušala da promjeni evropski identitet Bošnjaka. SDA je donijela odluku o formiranju muslimanske države. SDA je jedina stranka koja je očuvala proiranske, aidovske obavještajne strukture. Dakle, njihov je san je fildžan-država, ali na način da se ona dobije tako što će za to biti optuženi Srbi i Hrvati.

Zašto su Srebreničani zviždali i Bakiru Izetbegoviću i Zlatku Lagumdžiji?

– Sve je to u Tihićevoj organizaciji, koji ne voli ni Izetbegovića ni Lagumdžiju. Ta grupa je flašom pogodila i Ćamila Durakovića, zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice.

Mislite li da to nije bilo spontano?

– Tako mogu da se ponašaju samo oni iza kojih stoje paraobavještajne muslimanske službe.

Da li je i onda aplauz Željku Komšiću bio “organizovan”?

– To može biti neka vrsta poruke Lagumdžiji. Uz jednu važnu ogradu: Komšić jeste jedan od naših najpopularnijih političara.

Kako biste vi prošli (da je kojim slučajem bio u Srebrenici op.u)?

– Sigurno bih dobio aplauz.

(Bportal.ba)

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *