Srbi su, tvrdi beogradski nacionalistički list Kurir, ‘naučno dokazali da je film Angeline Jolie antisrpski’!?

Koja je nauka pozvana u pomoć da se otkrije nova zavjera protiv Srba nije napisano, ali se list poziva na analizu ‘Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma’!?

-Film Angeline Jolie „U zemlji krvi i meda“ od prve do posljednje sekunde vrvi od antisrbizma. Ovo su utvrdili stručnjaci Međunarodne inicijative za praćenje antisrbizma, koji su u javnosti postali poznati kad su natjerali špansku televiziju da se izvini Srbima jer u filmu o ustaškom zločincu Maksu Luburiću nijednim slovom nisu pomenuti Srbi koji su bili žrtve u Jasenovcu-piše ovaj list.

Kako kaže jedan od predvodnika ove organizacije dr Andrej Fajgelj, ‘analiza filma Angeline Joli pokazala je da je riječ o izrazito antisrpskom ostvarenju’.

– Prebrojali smo likove koji se pojavljuju u scenama nasilja i razvrstali ih prema rodu i tome da li su žrtve nasilja ili počinioci, kao i na osnovu nacionalnosti. Analiza je pokazala da su svi ratni zločinci pomenuti u filmu Srbi, da nijedna civilna žrtva nije srpska – naveo je Fajgelj.

Prema najavi Miroslava Ilića iz ove organizacije, sljedeće nedjelje bit će emitovan i spot u kojem će se pojaviti srpske žene koje su bile žrtve rata u Bosni, sa pitanjem Angelini Jolie: „Zašto ne poštuješ i srpske žrtve?“

Inače, film ‘U zemlji krvi i meda’ od danas se prikazuje i u beogradskim kinima.

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *