Legendarna bosanskohercegovačka pjevačica Hanka Paldum šokirana je brutalnošću medijske kampanje koja je pokrenuta ovih dana protiv nje u Srbiji nakon informacija da je, navodno, 1993. godine mučila logoraša Gorana Goluba iz zatvora ”Silos” u Hadžićima dok je kopao rovove na Igmanu.

Posebnu najvericu izazvala je informacija da je Paldum logorašu, navodno, naredila da legne na zemlju, a potom mu ”zgnječila polni organ”, uz gomilu psovki. Mediji u Srbiji špekuliraju da bi Paldum mogla da bude osuđena na do 10 godina zatvora.

Golubov advokat Dušan Tomić izjavio je srbijanskim medijima da će uskoro podnijeti krivičnu prijavu protiv Paldum pred Općinskom sudom u Sarajevu.

”Zatečena sam. Ne mogu da vjerujem da se ovakve gnusne optužbe iznose na moj račun. Ovo je dio kampanje koja je vođena protiv svih koji su tokom agresija na Bosnu i Hercegovinu ostali u Sarajevu. Slično su izmišljali na račun, sjećate se, Nedžada Salkovića, pa rahmetli Mirze Delibašića, Safeta Isovića, pokojnog Davorina Popovića…Sve koji su ovdje ostali, napadali su. Stavljali su im neljudske i nemoralne etikete. Ne znam stvarno, nije mi jasno šta se dešava”, kazala je Paldum za AA.

Vezani tekst:Risto Đogo ‘oživio’ u Srbiji: Optužuju Hanku Paldum da je u ratu mučila Srbe

Ona vjeruje da je sve to dio šire kampanje koja se već duže vremena vodi protiv BiH i Bošnjaka.

”Taj čovjek je vjerovatno izmanipuliran. Ne znam ko ga je našao, ali vjerovatno neke stvari žele da odrade protiv mene koristeći tog čovjeka. Ovo nije samo protiv mene…Nažalost niko od ljudi u Sarajevu, pa i od mojih kolega, nije ustao i rekao: ”Nećemo to dozvoliti, mi znamo šta je istina jer smo bili ovdje u ratu i skupa preživljavali”. Zna se dobro ko je Hanka Pladum. Ja sam Srbima u Sarajevu pomagala tokom agresije. Nažalost danas svi šute”, rekla je Paldum.

(Bportal.ba/AA/ Foto: A. Berbić)

Leave a Reply

*

captcha *