U Policijskoj stanici Šekovići jutros su se po rješenju suda na posao javili Slobodan Stjepanović, Nikola Milaković, Marko Čojić, Rado Čelić i Tomo Dukić.

“Jutros sam im vratio opremu i službeno naoružanje i sutra će biti raspoređeni. To sam učinio na osnovu rješenja načelnika CJB Bijeljina, koji je stavio van snage ranije rješenje kojim su ti policajci bili suspendovani”, rekao je komandir Policijske stanice Šekovići Mile Pejanović.

Svih pet vraćenih policajaca izjavilo je da su “znali da će pravda biti zadovoljena, jer su radili svoj posao po pravilu službe, časno i pošteno”, ali napominju da su oni, kao i njihove porodice prošli kroz težak dvogodišnji period jer su primali 55 odsto ličnih primanja, dok im lična dokumenta još nisu vraćena, jer se čeka provjera sarajevskog tužilaštva.

Prije dvadesetak dana policajac Radislav Ristić je takođe vraćen na posao.

Odlukom bivšeg visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka, 10. jula 2007. godine, suspendovano je 36 policajaca, koji su se dovodili u vezu sa srebreničkim dešavanjima, a jedan broj već je ranije vraćen na posao.

Izvor: Avaz

Leave a Reply

*

captcha *