Stranice Univerziteta Lavoslava Ružićke u Vukovaru napadnute su tokom noći od strane srpskih hakera koji se potpisuju kao ‘Tesla Team’. Povod za napad nije objašnjen, ali je upad na stranice iskorišten za podsjećanje na ustaške zločine nad Srbima i drugim manjinama u Hrvatskoj tokom Drugog svjetskog rata.

Stranice univerziteta satima su tako prikazivale fotografije izgladnjele djece, masovnih grobnica, mučenih i ubijenih logoraša, oglasa kojima ustaške vlasti pozivaju sve Srbe da se jave radi evidencije u Ustaško redarstvo pod prijetnjom prisilnog rada u logorima, ali i ustaških zločinaca. Među fotografijama saradnika s kvislinškim ustaškim režimom našla se i fotografija kardinala Alojzija Stepinca te fra Miroslava Filipovića u ustaškoj uniformi koji je potpisan kao “najkrvoločniji koljač, svećenik samarićanskog izgleda”.

Dekanica Univerziteta Gordana Bujišić potvrdila je Radio Vukovaru da se napad dogodio te da je informaciju primila od samih hakera.

“To je meni došlo na e-mail od pošiljatelja Tesla Teama”, rekla je Bujišić te dodala kako je stranica ujutro profunkcionirala. “Naša normalna stranica izgleda posve normalno. Znači, ništa se na njoj ne dešava”.

Zasad nije poznato hoće li univerzitet poduzeti korake protiv Tesla Teama zbog rušenja stranice u vrijeme ispitnih rokova. Također, nije im poznato tko stoji iza tog nadimka, kao ni koji su im motivi.

Čudan odabir meta – hvalili se napadima na triatlonce i dječije udruženje

Inače, Tesla Team na svom profilu na Twitteru uredno prati napade srpskih hakera na stranice u Hrvatskoj, a za pojedine izravno tvrde da ih je napao Tesla Team. Primjerice, stranice Hrvatskog triatlonskog saveza. Pronijeli su vijest i o napadima na stranice Hrvatske akademije nauke i umjetnosti, razne stranice koje se bave obrazovanjem, stranice općina, poput www.bedekovcina.hr, čak i site projekta zajedničkog mađarsko-hrvatskog industrijskog parka financiranog od strane Europske unije (ipa-gorican.eu) i – dječjeg udruženja Hrabrost!

Iz diskursa kojim se hakeri služe očito je da su izrazito nacionalistički nastrojeni. Naime, mete im nisu isključivo u Hrvatskoj već su uglavnom orijentirani na Kosovo i Albaniju.

“Medvedja, Bujanovac i Preševo su Srbija/Kosovo je Srbija” poruke su koje su ostavili na stranicama kosovske općine Medvedja.

 

Poruka ‘Tesla Teama’ bez lektorskih intervencija

Evo mali clanak o vasoj istoriji koju ste zaboravili i ne ucite vasu decu

Jasenovac je bio NAJVECI logor smrti u Nezavisnoj Drzavi Hrvatskoj na prostoru okupirane Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata.

Formiran je u avgustu 1941. godine u okolini istoimenog gradica, a unisten od ustasa aprila 1945. godine.

“Radni logor Jasenovac” bio je Logor smrti za Srbe,Rome i Jevreje, svih uzrasta, polova, starosnih dobi, socijalnih, obrazovnih i drugih profila, kao i za komuniste, pomagace i simpatizere Srba, Roma i Jevreja.

Sistem koncentracionih logora Jasenovac je u egzilu osmislio VJEKOSLAV MAKS LUBURIC, koji je bio i njegov prvi komandant. Prvi upravnik logora bio je bivši rimo-katolicki svestenik MIROSLAV FILIPOVIC, a kasnije DINKO SAKIC.

Logor je graden od avgusta 1941. do februara 1942. godine. Logori I i II bili su u selima Brocici i Krapju, ali su brzo rasformirani zbog cestih poplava. Zatvorenici su prebaceni u logor Ciglana (Jasenovac III), koji je bio najveci logor i ukljucivao je krematorijum.

U “Donjoj Gradini” sa druge strane reke Save vrsena su pogubljenja. Logor za decu bio je u Sisku i u Jastrebarskom, a zenski logor u Staroj Gradiski jugoistocno od Jasenovca, mada je zena i dece bilo i u Jasenovcu. U Jasenovcu je Nezavisne Drzava Hrvatska izvrsila genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima. U njemu je stradao i odreden broj Hrvata i Muslimana. To su bili antifasisti, komunisti i simpatizeri i pomagaci Srbima. Ni jedan Hrvat, niti Musliman, nije stradao zato što je Hrvat, odnosno Musliman.

Broj zrtava nikada nije tacno utvrdjen. Logorska arhiva je dva puta unistavana, (pocetkom 1943. i aprila 1945. godine).Zemaljska komisija Hrvatske, osnovana 1945.,konstatovala je u izveštaju Medunarodnom vojnom sudu u Nirnbergu, da je broj žrtava izmedu 500.000 i 700.000.

U procesu “prociscenja Hrvatske nacije”, srpska deca bila su prva koja su ubijana, zajedno sa odraslima, cak i ako su ih majke jos uvek dojile. Tokom cetiri godine, izmedu aprila 1941. i maja 1945, vise od 73.316 dece ubijeno je u ustaškoj NDH. Najmlada su bila još u kolevkama, dok su najstarija bila oko 14 godina starosti.Tokom Drugog svetskog rata, jedino mesto u celoj Evropi gde su postojali specijalni logori za decu bila je Hrvatska.

Na dan 9. oktobra 1942. godine Luburic Vjekoslav zvani “Maks” je na svecanosti u Jasenovcu,koju je priredio kao proslavu godišnjice svoje krvave vladavine u svom održanom govoru rekao: “.. i tako smo vam mi u ovoj godini ovdje u Jasenovcu poklali i više ljudi nego osmanlisko carstvo za cijelo vrijeme boravka Turaka u Evropi”

Ovo je jedan od logora, a bilo ih je: Vila Luburic, Danica, Livno, Djakovo, Gospic, Jadovno, Jastrebarsko , Kerestinec, Kruscica, Lepoglava, Lobor, Pag, Stara Gradiska, Sajmiste, Donja Gradina, Stupacinovo, Tenja, Caprag

Oni koji proslost ne pamte osudjeni su na to da je ponavljaju

Since © Serbian Hackers

Nacionalistička srpska skupina hakera Tesla Team nastavlja ‘posao’ – opominju pojedine skupine u Hrvatskoj zbog protivljenja uvođenju ćiriličnog pisma u Vukovaru i poučavaju o logoru Jasenovac.U svrhu ovoga drugog hakirali su stranice Hrvatske biskupske konferencije i nalijepili im fotografiju hrvatskih biskupa, uključujući i kardinala Alojzija Stepinca u društvu ustaških čelnika te fra Miroslava Filipovića,
Također, “nalijepili” su im i recitaciju pjesme Nevena Milakovića “Sveti Vukašin Toholj Klepački” s YouTubea koja govori o mučenjima i egzekucijama u Jasenovcu.Napali i stranice kluba vlasnika motora

Bili su vrijedni i preko vikenda – 16. februara oborili su 25 hrvatskih web stranica, među kojima su stranice Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), Udruženja katoličkih intelektualaca, općina Babine Grede i Tordinaca, Vinkovačkih jeseni, Zajednice sportskih udruženja Vinkovaca, Turističke organizacija općine Ilok,
Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Vinkovci, Udruženje hrvatskih diplomata, ali i kluba vlasnika Ducati motocikala (!?).
“Ovaj napad je poruka delu hrvatske javnosti i političke scene zbog protivljenja uvođenju srpskog jezika i ćiriličnog pisma u Vukovaru. Napadi ce se nastaviti”, najavljuju hakeri.


(danasnethr)

Leave a Reply

*

captcha *