U pisanoj izjavi za javnost Hadžiomerovićev advokat Nedim Ademović je saopštio kako je zadovoljan privremenom mjerom kojom se njegov klijent vraća na mjesto s kojeg je 1. juna ove godine smijenjen i premješten na mjesto komentatora.

– Ova mjera se mora odmah izvršiti, a opstruiranje izvršenja predstavlja krivično djelo prema krivičnom zakonodavstvu FBiH, stava je Ademović. On dodaje kako je izricanje privremene mjere je “bila zakonska obaveza postupajuće sutkinje u predmetnom slučaju”.

– Kolege advokati vrlo dobro znaju kako je frustrirajuće kada suprotna strana u postupku zloupotrebljava procesne mogućnosti u cilju izbjegavanja postupka. Takvo postupanje u radnopravnim sporovima, koji su hitne prirode, ugrožava egzistenciju ljudi koji se bore za svoja osnovna prava. Ove zaključke potvrđuje i činjenica da je tužena strana, u trećem pokušaju održavanja pripremnog ročišta, tražila izuzeće sutkinje. To je opet samo još jedan pokušaj izbjegavanja suđenja bez opravdanih razloga, navodi Ademović.

Bakir Hadžiomerović je više od deceniju bio urednik Političkog magazina “60 minuta”, jedan period i odgovorni urednik informativnog programa Federalne televizije, a ovog ljeta menadžment FTV-a ga je smijenio s pozicije odgovornog urednika TV programa i multimedije uz obrazloženje da mjesecima nije održavao sastanke Programskog kolegija, da nije vodio računa o terminima i trajanju pojedinih emisija, da je zaobilazio poslovne procedure, da je ironično komunicirao sa nadređenim, itd. Nakon smjene Hadžiomerović je protiv menadžmenta FTV-a pokrenuo sudski postupak do čijeg okončanja se, po odluci Opštinskog suda, vraća na uredničku poziciju.   

   

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *