IslamBosna.ba – Kuvajtski mislilac blizak pokretu Muslimanska braća dr. Tarik Suvejdan kazao je da Iran slabi islamski ummet u ime Ehli bejta.

On je na svojoj Facebook stranici objavio da je Iran postao centar cijepanja i slabljenja islamskog ummeta i to u ime islama i u ime navodne ljubavi prema Poslanikovoj časnoj porodici.

Suvejdan je napisao da blaćenje i potvore izrečene na račun majke vjernika Aiše, r.a., koje proizilaze iz sekte, koju Iran širi i finansira “raspaljuju smutnju jer islamski ummet nikada neće prihvatiti i mirno gledati psovanje časne majke vjernika Aiše, r.a.”

U svom postu, Suvejdan je dodao: “Mi volimo Husejna, r.a., smatramo da je on izašao da bi sačuvao princip šure i da je ubijen nepravedno. Mi slijedimo njegov put u odbacivanju nasilja i tiranije, ono što nas čudi jeste da se niko, od onih koji tvrde da slijede Husejna, r.a., nije suprotstavio nasilju i tiraniji Bešara el-Asada.”

On je dodao da se Iran nimalo ne oslanja na principe borbe protiv tiranije, koje je uspostavio Husejn, r.a., već da je u Siriji stala na stranu tiranina el-Asada, a u Jemenu pruža pomoć Husima i svrgnutom jemenskom predsjedniku samo s ciljem uspostave sektaške vlasti.

On je pozvao šije da se “pokaju Allahu i istinski slijede predvodnika džennetske omladine, Husejna, r.a.” navodeći kako je IDIŠ nesreća koja je zadesila islamski ummet, koje se moramo osloboditi, ali, tu nesreću ne možemo zamijeniti drugom, šiijskom nesrećom.

IslamBosna.ba