IslamBosna.ba – Jedan od policajaca, koji je ranjen, ali preživio teroristički napad koji se ovoga ljeta dogodio u Medini, u blizini Poslanikove, s.a.v.s., džamije, Hussam es-Subhi, ispričao je za saudijski portal es-Sebk detalje te večeri.

On kaže da je mladić došao i zatražio od njih da ga upute kako najbrže stići do harema, a pošto je već bilo vrijeme iftara oni su ga pozvali da sa njima iftari, što je on odbio. Hussam priča: “U rukama je nosio kartonsku kutiju i mi smo mislili da je to iftar za postače, ali kada je on već krenuo prema džamiji mi smo posumnjali u njega, i tražili smo da se zaustavi. On je tada aktivirao eksplozivni pojas i u tom napadu poginula su četverica mojih kolega, a četverica su ranjeni.”

Es-Subhi nastavlja: “U ovom terorističkom napadu sam izgubio vid, ali hvala Allahu na Njegovoj odredbi. Jako sam radostan što smo uspjeli spriječiti ovog zabludjelog teroristu, kome nije sveto ni mjesto ni vrijeme, da u Poslanikovoj džamiji ubije na hiljade vjernika.”

Hussam es-Subhi se vratio u Medinu nakon liječenja, gdje je dočekan kao junak, ali, nažalost, on nije mogao vidjeti taj prizor, već je samo osjetio toplinu i lijepe riječi dobrodošlice.

Podsjećamo da je 29. dana mjeseca ramazana izvršen teroristički napad na Poslanikovu, s.a.v.s., džamiju i tada su ubijena četverica policajaca, a ranjena četverica. Zahvaljujući akciji policije izbjegnut je veći broj poginulih.

IslamBosna.ba