IslamBosna.ba– Porodicama u potrebi u Gazzi podijeljeni su vaučeri vrijednosti od 200 do 250 šekela (93 do 116 KM) da potroše na projekat Bajramska odjeća kao dio projekta podijele turske humanitarne pomoći.
Podsekretar Ministarstva za socijalna pitanja, Jusuf Ibrahim je kazao da su sredstva raspoređena na osnovu broja djece u svakoj porodici. Oko 87.000 djece je obuhvaćeno pomoći, dodao je on, zahvaljujući turskoj vladi.
Ministarstva za socijalna pitanja u saradnji sa Ministarstvom za mlade i sport i Udruženjem mladih muslimanki otvorilo je projekat koji će trajati do Kurban bajrama.
Prvi zamjenik predsjednika palestinskog Zakonodavnog vijeća u Gazzi, Ahmed Behar je pohvalio turske napore u saradnji s Ministarstvom za socijalna pitanja u pružanju pomoći Palestincima Pojasa Gazze.
Behar je također pohvalio ulogu Ministarstva za socijalna pitanja za koje je naveo da je veoma transparentno u procesu distribucije pomoći. On je pozvao Arapsku ligu i međunarodnu zajednicu da intervenišu i prekinu opsadu Pojasa Gazze.

IslamBosna.ba