IslamBosna.ba- Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan kazao je da je “Turska donijela odluku da će se boriti protiv terorizma koji joj predstavlja prijetnju. Dodavši da je “okončanje postojanja IDIŠ-a dug na našim plećima.”

Također je istakao da će sudbina PYD, sirijskog ogranka kurdske terorističke organizacije PKK sudbina koja je vodi kraju.
Turski predsjednik je istakao: “Okončati postojanje IDIŠ-a koji vrši terorističke napade, bilo u  Siriji ili našoj zemlji dug je na našim plećima, a vojna operacija “Štit Eufrata” je prvi korak na tom putu. Niko nam ne može zabraniti borbu protiv terorizma koji predstavlja prijetnju za našu zemlju i narod. Borit ćemo se protiv ove organizacije ko god da je podržava i stoji iza nje.”
Govoreći o kurdskim terorističkim organizacijama, predsjednik Erdoan je izjavio: “Borit čemo se protiv ovih terorističkih organizacija, i ne zanima nas ko stoji iza njih, Turska je danas jača nego što je bila prije 15. jula. Ko nam se želi suprotstaviti, neka zna da ga čeka 570 hiljada vojnika i 260 hiljada policajaca, ali i 79 miliona Turaka.”

IslamBosna.ba