Fotografija koja je danas podigla neviđenu prašinu i preplavile internet u Bosni i Hercegovini je ona na kojoj jedna djevojka iz Tuzle, ime joj je Merima (prezime poznato redakciji) pozira pored srpske zastave i sa podignuta tri prsta.

Fotografija je snimljena u Beogradu, a zanimanje i kritike je izazvala prije svega zbog toga što je ovo učinila jedna djevojka s imenom i prezimenom koji su karakteristični za Bošnjake, piše Doznajemo.com.

Većina negativnih komentara odnosi se na to da je isticanje nacionalnih, pa i nacionalističkih simbola naprikladno za nekoga ko dolazi iz Tuzle, koja je poznata kao multietnički i tolerantan grad. Drugi opet kažu da su pod simbolima sa slike ubijani Bošnjaci u Srebrenici, pa nije prikladno da se sa njima fotografira jedna pripadnica tog naroda.

Ipak, cijela polemika, sa hiljadama komentara, mnogo je ozbiljnija nego što se čini u prvi trenutak i otvara brojna pitanja….

Djevojka očito nije očekivala pravu lavinu negativnih komentara, kaže da potiče iz nacionalno “izmiješane” porodice i da nije željela nikoga uvrijediti. To je dodatno ražestilo kritičare… a na kraju je i djevojka izgubila živce pa je postavila ovakav status:

– Idete po koncertima i plažama i kojekakvim klubovima, kad ko gostuje u prvim ste redovima, plaćate im da vas pljuju, da pišaju po vama. Mene ste našli ovde ljagati… Što sam digla 3 prsta? A svjesni i vi i ja da je samo slika, znači… Hvala vam, opet kažem nemam riječi… Toliko vam život dosadan pa o meni polemišete… ccc strasno najstrašnije… Kad je Bajram mrtvi pijani budete, diskoteke napunite ko šibice ccc… i sad ja kao Merima digla 3 prsta… Za svaku psovku Bog vam vratio sve. Za svaku uvredu isto tako… SA 22 SAM PRESLA GRANICE MNOGO PUTA, NEGO VI I VAŠI SKUPA… MOJ GRAD TUZLA, MOJ KVART MALTA… AKO KAO VI MOGU PISATI SAMO PRIMITIVCI, ZAISTA SAMO PRIMITIVCI…, prenio je portal Doznajemo.com.

 

(bportalba)

Leave a Reply

*

captcha *