Prema riječima Šefketa Hafizovića, potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, to je samo još jedan pokazatelj koliko je oficijelna politika Beograda odmakla od političkog režima Slobodana Miloševića.

– Nisu odstupili od njegove politike. Naprotiv, zločinci se vraćaju na mjesto zločina, ovaj put ne da ga čine već slave. I to kada se demokratski svijet širom Evrope bude ponašao u skladu s Rezolucijom o Srebrenici koju je usvojio Evropski parlament proglasivši 11. juli Danom žalosti, sljedbenici Slobodana Miloševića veličat će zločin organiziranjem zabave na Drini – kaže Hafizović.

Ogorčene i porodice

Ogorčene su i porodice stradalih, jer smatraju da je organiziranje regate na dan ukopa žrtava genocida provokacija i izazivanje bijesa kod porodica.

– To je velika sramota i još jedno u nizu poniženja porodica i žrtava genocida. Oni će se veseliti kada mi majke budemo plakale sa čitavim svijetom? Očito se još raduju nedjelima iz 1995. godine – kaže Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa”. 

Izvor: Avaz

Leave a Reply

*

captcha *