Imajući u vidu da djeca i omladina sa posebnim potrebama u ovom Centru, u svojim školskim radionicama rade razne školske aktivnosti  i da tom prilikom najviše upotrebljavaju školski pribor, vjeroučitelj Saudin Cokoja je odlučio da za 200 KM kupi raznovrsnog školskog pribora koji će ako Bog da biti od koristi ovoj vrijednoj djeci.

Prilikom posjete, učenike i njihovog vjeroučitelja dočekala je predsjednica Udruženja, Biserka Božić sa svojim potpredsjednikom i ostalim osobljem.  Nakon obilaska Centra, učenici Osnovne škole „Gornji Vakuf“, imali su zajedničko druženje sa djecom  udruženja „Leptir“.

Tokom druženja imali su zajedničku užinu, imali su jednu radionicu gdje su zajedno izrađivali čestitke  koje su učenici ponijeli kući kao uspomenu na ovo zajedničko druženje. Na kraju, učenici Osnovne škole „Gornji Vakuf“, priredili su kratki zabavni program, a posebno su svoje drugare oduševili izvedbom njihove himne koja je službena himna udruženja „Leptir“

Pored donacije u školskom priboru, ovom prilikom nastavnik vjeronauke je obezbijedio putem jednog od dobročinitelja i dodatnih  50 KM za jedno dijete koje je član ovog udruženja a koje dolazi iz socijalno ugrožene porodice. Ovo dijete će na neodređeno vrijeme dobivati svaki mjesec spomenuti iznos.

leptir_10_20120414_1277781447

3s

muhar

5s

 

7s

(gornjivakufxcom)

Leave a Reply

*

captcha *