Kako saznaje izvještač “Dnevnog avaza”, u Gornjoj Maoči je uhapšen Nusret Imamović. Pored Imamovića uhapšen je njegov brat Eldin i još jedna nepoznata osoba.

alt

Tokom velike policijske akcije i pretresa u Gornjoj Maoči uhapšeni su Nusret Imamović i njegov brat Eldin, javlja FTV.

Pripadnici SIPA-e u okviru istrage nedavnog terorističkog napada na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu pretresli su pet lokacija na području Gornje Maoče.

Cilj akcije policijskih službenika SIPA-e bio je pronalazak dokaznog materijala koji se može dovesti u vezu sa navedenim napadom na Američku ambasadu, a eventualno pronađeni dokazni materijal, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, bit će predat Tužilaštvu BiH”, saopćeno je iz SIPA-e.

Pretresi koji su započeli u ranim jutarnjim satima izvedeni su po naredbi Tužilaštva BiH, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Tuzlanskog kantona.

Na fotografijama koje je objavila agencija Srna, vidi se Nusret Imamović kojeg pripadnici SIPA-e vode prema kombiju. Sudeći po tome, nije bilo prižanja nikakvog otpora, jer se Imamović kreće ‘u društvu’ policajaca držeći ruke u džepovima.

alt

IslamBosna.ba/Agencije 

Leave a Reply

*

captcha *