Beograđanin Predrag Ćosović, koji je prije nekoliko dana na Facebook profil postavio svoju fotografiju na kojoj se vidi kako upaljačem pali muslimansku svetu knjigu Kur’an, uhapšen je juče!

Kako Kurir saznaje, samo dan pošto je sporni snimak dospio u javnost, Specijalno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, u saradnji s odjeljenjem za javni red i mir beogradske policije, lociralo je i uhapsilo Ćosovića.

– Osumnjičeni je priveden juče u prostorije beogradske policije zbog sumnje da je izazivao nacionalnu, rasnu i vjersku mržnju i netrpeljivost. Sumnja se da je to djelo počinio tako što je postavio sliku, odnosno snimak na kom se vidi kako pokazuje srednji prst i prinosi upaljač vjerskoj knjizi Kur’anu, poslije čega je knjigu zapalio – potvrdio je za Kurir Branko Stamenković, specijalni tužilac za visokotehnološki kriminal.

Prema njegovim rečima, za djelo koje se Ćosoviću stavlja na teret zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora. Inače, saslušanje Predraga Ćosovića juče je trajalo nekoliko sati.

– Tužilaštvo će predložiti da mu se odredi policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, poslije čega bi trebalo da bude priveden pred istražnog sudiju Višeg suda u Beogradu – objasnio je Stamenković.

Osim spornih fotografija i snimaka, Ćosović je na svom Facebook profilu  „čestitao“ vjernicima koji slave Bajram sljedećim rečima: „**bo vas Bajram, poslije svega vi kao čestitate, ma mi Srbi smo sami sebi dovoljni. Srećan Bajram, Turci, ne dočekali sljedeći“!

   

   

(doznajemocom)

Leave a Reply

*

captcha *