IslamBosna.ba – Turska policija uhapsila je šest osoba osumnjičenih da su izveli jučerašnji teroristički napad u istanbulskom kvarti Yeni Bosna.

Prema izvještajima koje prenosi turska agencija Anadolija, turska Antiteroristička jedinica istanbulske policije, uhapsila je u petak ujutru tri osobe, pod optužbom da su učesnici u jučerašnjem terorističkom napadu.

Turske policijske snage su sinoć u centralnoj provinciji Aksaray uhapsile još tri osobe, izvršioca napada i još dvije osobe koje su bile u njegovoj pratnji.

Turska policija saopćila je da izvršilac terorističkog napada pripada terorističkoj Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) i kod njega je pronađena falsifikovana lična karta. Teroristi su uhapšeni prilikom pokušaja bjekstva, jer je plan bio da automobilima napuste Istanbul i priključe se terorističkim ćelijama PKK u Iraku i Siriji.

Terorista i njegova dva pratioca prebačeni su jutros u istanbulsku policiju gdje će se nastaviti sa istragom.

U terorističkom napadu koji se jučer dogodio u oblasti Yeni Bosna povrijeđeno je 10 osoba, a teroristi su napad izveli motociklom punjenim plastičnim eksplozivom A3 i A4.

IslamBosna.ba