“Ovo što sada obavlja platformaški komplet – potiskivanje Hrvata sa ustavne i političke scene i planovi za ekonomsko, socijalno i finansijsko iscrpljivanje Republike Srpske, čime se odavno pune federacijski mediji – može se jednog dana pokazati kao vehabijska prethodnica”, naglasio je Vasić.

On je istakao da vehabije mogu biti iskorištene od nove najezde osmanizma do unutrašnjih tektonskih poremećaja u dejtonskoj i međunacionalnoj strukturi BiH.

Vasić je naveo da zato ne treba da čudi činjenica da je terorista Mevlid Jašarević ušetao u jednu evropsku ambasadu , u po bijela dana, sa dugom cijevi, i imao jednosatni rijaliti šou pred ambasadom jedne velesile, kada je na onako oštro protivljenje naišlo saznanje MUP-a Republike Srpske o vehabijskim gnijezdima.

“Vehabijski pokret, kao teroristički eksploziv kojeg samo treba opremiti detonatorskom kapislom, u BiH se njeguje kao višegodišnja i, vjerovatno, kao višedecenijska biljka. U tome učestvuju i inostrani faktori, pa su zato reakcije na Jašarević-šou, bile, od mnogih, iznenađujuće i neprimjereno mlake”, istakao je Vasić, prenosi Srna.

Pripadnik vehabijskog pokreta Mevlid Jašarević izveo je 28. oktobra teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu na koju je pucao iz kalašnjikova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentiralo je sve učestalije, brojnije i permanentno djelovanje vehabijskog pokreta u naseljima 14 opština Republike Srpske, kao i da u poslednje vrijeme masovno podižu lovačke kuće na kotama dominantnima nad nekim bitnim objektima, gde pod okriljem lova i pčelarstva vrše obuke rukovanja vatrenim oružjem.

(24sata.info)

Leave a Reply

*

captcha *