“Prema podacima koje su “Nezavisne” prikupile od stručnjaka za bezbjednost, vehabije najčešće borave i djeluju u pograničnim dijelovima BiH, gdje uspijevaju da nesmetano sprovode svoje aktivnosti.

Po tim saznanjima, svoja žarišta  vehabije su pronašle na području općina Zenica, Žepče, Kalesija, Travnik, Bugojno, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Brčko, Sarajevo, Mostar, Konjic, Jablanica, Sanski Most, Teslić, Doboj i Doboj Istok.”

Ova stara vijest je bitna za onu istu propagandu koja je devedesetih pripremala agresiju na BiH. Međutim, ovu istu vijest je prenio portal radiosarajevo.ba i neki drugi bh. portali, što govori da laž, obmana, propaganda, neznanje osvajaju bh. medijsko “tržište”, a da javnost se polahko navikava na tobožnje prijetnje ekstremista, terorista, vehabija, koji to nisu, ali svojim izgledom već su osuđeni za zločin.Oni nisu povrijedili zakon BiH, već samo predrasude. E, to je problem. Krivi su!

S vremena na vrijeme, objave se jedna ili dvije vijesti o vehabijama i onda se na kraju sve upakuje u priču o mladiću sa kalašom ispred Američke ambasade. 

“Jasno je da postoji histerija u Sarajevu kada se pojavila mogućnost amandmana Evropskog parlemanta u kojima se ukazuje na vehabizam u BiH” Dodik

Za nepočinjene zločine osuđivali su samo komunisti, boljševici i sl. Nažalost i danas sličnih sudija ima, a pored Dodikove medijske garniture imamo i druge portale i medije kojima “srpski stručnjaci za vehabije” pomažu da razumiju ko je dobar a ko loš u današnjoj Bosni. Četnici su, naravno, dobri momci.

I, naravno, niko neće ni reagovati na ove “podatke” Nezavisnih novina i naših portala, jer tu je Bošnjo da guta sve što mu se servira. Račun će se ispostaviti u Srebrenici.

 

 

(preporodcom)

Leave a Reply

*

captcha *