Ugled američke vojske još se nije oporavio od šokantnih slika zlostavljanja zatvorenika u Abu Ghraibu i recentnijih snimki američkih vojnika kako uriniraju po tijelima mrtvih Afganistanaca, a već su se pojavile nove snimke koje daju za pomisliti da američki vojnici jednostavno uživaju u ratnom ubijanju.

Snimka s AH64 Apache helikoptera zabilježila je ne samo kako je pilot raznio običnog Afganistanca na cesti, za kojeg se pretpostavlja da je samo sadio mak, već da je usto veselo pjevušio Don McLeanov hit ‘Bye, bye Miss American pie’. Ne zna se je li bilo više žrtava, no na tu jednu pilot je, po svemu sudeći, ispalio Hellfire raketu tešku jedan kilogram. Nekoliko trenutaka nakon udara na snimci se čuje i kako mu kolega čestita riječju “Lijepo”.

Neki su komentarisali da toliko uživanje u ubijanju graniči s psihopatijom na koju gornji ešeloni vojske jednostavno žmire. Pilot sa snimke inače pripada 101. Zračnoj diviziji, koja se proslavila hrabrošću svojih pilota u Drugom svjetskom ratu, Vijetnamskom ratu i Prvom zaljevskom ratu. Njezini su piloti i najodlikovaniji u američkoj vojsci općenito i slove za njezine najpredanije vojnike.

{youtube}NysOZbYFTIo{/youtube}

(tipba)

Leave a Reply

*

captcha *