BiH demografski već je nagrižena radikalnim islamom, koji dolazi spolja, tvrdi Nikola Špirić, koji za nekoliko decenija, a možda i ranije, većinu stanovništva vidi kao građane arapskog porijekla.

„Ta promjena demografske slike promijeniće i krvotok ovdašnjih muslimana, što neće biti dobro ni za koga. Nažalost, bh. muslimani i njihovi politički predstavnici to sada ne vide, jer misle da im je to odbrana od Srba i Hrvata, iako nikome ovdje ne smetaju bosanski muslimani, već oni koji dolaze sa strane i radikalizuju ih“, tvrdi Špirić.

Primjetio je Špirić i kako bošnjačka politička elita očekuje promjene demografske strukture da bi bila apsolutna većina i da postanu dominantni. Obezbjeđivanje dominacije u entitetu u kojem bošnjaci nemaju skoro pa nikakva prava, u kojem za njih nema posla, a samim tim ni održivog povratka, stvari su koje Špirić baš i ne vidi dobro, ali ipak se brine.

„U BiH će biti toliko islamskih grupa koje će se međusobno sukobljavati da ni njima neće biti lijepo, a kamoli Srbima i Hrvatima“, kaže Špirić

Na ovaj način Špirić pokušava opravdati zločin pa i genocid  nad bosanskim muslimanima, i naknadno promijeniti uzrok rata u BiH. Hoće reći da su u minulom ratu srpski zločini bili opravdani jer su počinjeni u odbrani od prodora radikalnim islamista iz arapskog svijeta.

Špirić izbjegava elementarnu činjenicu da su arapski borci -mudžahedini – došli u BiH nakon što su već bili počinjeni najbrutalniji zločini nad bosanskim muslimanima kojima je prijetio potpuni biološki nestanak.

Ni jednog mudžahedina nije bilo u Banjoj Luci 1992. godine ali su svi tamošnji muslimani protjerani i uklonjeni tragovi njihovog vjekovnog postojanja. Mudžahedina nije bilo ni u Podrinju, nego su zvjerski pobijeni i protjerani upravo bosanski muslimani.

Nisu mudžahedini uzrok nego su posljedica minulog rata u BiH i tu činjenicu niko pa ni Špirić ne mogu faslifikovati i promijeniti. 

(Vijesti.ba)

Leave a Reply

*

captcha *