IslamBosna.ba- Cionistički borbeni avioni su u nedjelju navečer izveli više od šezdeset napada na oblasti Bejt Lahija i Bejt Hanun na sjeveru Pojasa Gazze uz topovsko granatiranje što je dovelo do ranjavanja najmanje jedne osobe i napada panike kod nekoliko djece.

Portparol Ministarstva zdravlja u Gazzi, dr. Ešref el-Kudra saopćio je da je mladić od sedamnaest godina povređen u stopalu, a da je troje djece pogođeno panikom.

Izrael je večeras po prvi put koristio nevidljive avione F35 koji  može izbjeći radare i letjeti brzinom zvuka te nositi i satelitski navođenu bombu težine 450 kilograma ili laserski navođene projektile s 225 kg eksploziva.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ijad el-Bezem kazao je da je cionistički okupator izveo oko 60 napada, uz topovsko granatiranje sjevera Gazze.

Cionistički napadi su usmjereni na centre vojnog krila Hamasa, Brigade Izuddin el-Kassam, zatim na vojno krilo Islamskog džihada, Odrede el-Kuds i na druge brigade koje su u sastavu palestinskog Pokreta otpora.

Zračni napadi na Gazzu inicirani su raketom ručne izrade koja je danas sa teritorije Gazze pala u jedno izraelsko naselje na jugu, ne prouzrokovavši nikakve žrtve.

IslamBosna.ba