Nemamo ništa protiv da se Ministarstvo za evropske integracije izdigne na nivo Savjeta ministara BiH, ali uz to treba otvoriti pitanje formiranja ministarstva poljoprivrede i ministarstava zdravlja BiH, rekao je Osmanović komentarišući prijedlog predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske da se umjesto Direkcije vrati Ministarstvo za evropske integracije.

On je dodao da bi ta tri ministarstva bila dovoljna da se zadovolji funkcionalni i nacionalni ključ.

Osmanović ističe da SDA nije apriori za to da novi direktor Direkcije za evropske integracije bude kadar te stranke.

Ako bi Direkcija za evropske integracije pripala kadru iz srpskog naroda, onda očigledno da bi drugim agencijama i direkcijama trebao predstavnik iz hrvatskog ili bošnjačkog naroda. Već dugo nema saglasnosti u vezi s nekim ključnim mjesta u institucijama, agencijama i direkcijama na državnom nivou. Glavna je odgovornost Nikole Špirića što svjesno koči imenovanja ljudi, rekao je Osmanović za Nezavisne novine.

Govoreći o predstojećem kongresu SDA, na kojem bi trebalo da bude biran novi predsjednik stranke, Osmanović je rekao da će, pored aktuelnog lidera SDA Sulejmana Tihića, biti predložen najmanje još jedan ozbiljan kandidat za prvog čovjeka stranke.

Kod nas se nikad ne zna ko će biti izabran za predsjednika i to može da bude Tihić, ali će biti više prijedloga, pa neka delegati odluče
‘, rekao je Osmanović.

Izvor: Biznis.ba / Srna

Leave a Reply

*

captcha *