IslamBosna.ba- Holandski ultradesničar i zakonodavac Geert Wilders kaže da će ‘deislamizirati ‘ Holandiju i zabraniti ulazak imigranata kada pobjedi na predstojećim izborima.

U svom manifestu od 11 tačaka pod nazivom ‘Holandija je ponovo naša’, Wilders objašnjava kako će postići svoje ciljeve, koje su u suprotnosti sa holandskim ustavnim pravom na slobodu vjeroispovijesti.
Neustavni plan predlaže zabranu ‘islamskih marama’ kao i zabranu svih ‘islamskih izraza koji narušavaju javni red i mir’.
Wildersov plan također predlaže zatvaranje svih džamija i islamskih škola, zabranu Kur’ana i zaustavljanje imigracije iz ‘islamskih zemalja’.
Zakonodavac je ponovio svoje stavove u jednom od rijetkih intervjua za WNL, navodeći da će oduzeti džamijama dozvole i zabraniti prodaju Kur’ana.

Kontroverzni političar je usporedio Kur’an sa Hitlerovom autobiografijom ‘Mein Kampf’, te povezao islam sa nacizmom.
“Islamska ideologija može biti čak opasnija od nacionalnog socijalizma”, kazao je on u nedjelju u televizijskom intervjuu.

“Ovo je knjiga koja ima više antisemitizma nego u Mein Kampfu. Ona je puna poticanja na nasilje”, kazao je Wilders.
“Siguran sam da je ukoliko bi bilo nacističkih hramova u Holandiji, došlo bi do meteža ukoliko bi bilo dozvoljeno. Vjerujte mi, islamska ideologija je vjerovatno još opasnija”, kazao je Wilders.
“Mi želimo našu vlastitu Holandiju, da zatvorimo naše granice i da sačuvamo sav taj novac koji dajemo strancima. Na milijarde se daju Africi za razvoj, Briselu, Grčkoj, azilantima u Holandiji. Mi ćemo to zaustaviti i sav taj novac dati holandskom narodu koji živi u Holandiji”.

Godine 2009. holandskom zakonodavcu je zabranjen ulazak u Veliku Britaniju zbog sigurnosnih razloga nakon što je njegov film Fitna žigosao Kur’an kao ‘fašističku knjigu’.
Wilders je osnivač i vođa Stranke za slobodu i trenutno vodi na anketama ispred sadašnje koalicije Laburističke stranke i Narodne partije za slobodu i demokratiju.
Migrantska kriza polarizovala je Holandiju, državu sa 17 miliona stanovnika i pokrenula oštru debatu, tokom koje je bilo i napada na izbjegličke centre.

IslamBosna.ba