– Sredstva će vrlo brzo biti uplaćena i ja sam vrlo zadovoljan i sretan radovima na Ferhadiji koje sada vidim – naglasio je Halilović.

Muftija Čamdžić rekao je da je Ferhadija za IZ prioritet. On je još jednom poručio da će ova džamija, za sve ljude, biti mjesto odakle će se slati poruke vjere, suživota, mira, tolerancije i dobrih međuljudskih odnosa te praštanja. Upravo kao što je to bilo i stoljećima prije rušenja banjalučke ljepotice.

– Nama je drago da se obnavljaju i sve džamije, i sve crkve, i sve sinagoge, a posebno nam je drago da smo u budžetima i državnih i entitetskih institucija koji finansiraju i pomažu obnovu i izgradnju. Ovo je samo jedna potvrda da oni vode računa o vjernicima i potrebama svih vjerskih zajednica – rekao je Čamdžić, naglašavajući da je posebno sretan činjenicom da na Ferhadiji trenutno rade stručnjaci različitih nacija i vjeroispovijesti.

Prema njegovim riječima, za potpuni završetak Ferhadije bit će izdvojeno oko 15 miliona KM.

Obnova džamije u Bosanskom Dubošću

Predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH jučer su s predstavnicima Medžilisa IZ Derventa potpisali i Memorandum o sufinansiranju obnove džamije u Bosanskom Dubošću, za šta je resorno ministarstvo osiguralo 15.000 KM.

Avaz

Leave a Reply

*

captcha *