Poslednji prilozi na FTV BiH o stanju u džematu Piljužići, i priči kako vehabije u Tešnju žele preuzeti džamiju u najvećem tešanjskom džematu, nije samo nepotreban i nefer obračun FTV BiH sa Reis ef. Cerićem, odnosno sa Islamskom zajednicom BiH. FTV BiH se tim prilozima obračunava i sa građanima općine Tešanj (iako uredno plaćaju tv pretplatu), jer je tim prilogom izmišljena priča kojom bi Tešanj trebao u široj percepciji biti nesigurno mjesto. I to samo nekoliko dana nakon što je općinska vlast putem TVBiH pozvala investitore u Tešanj kao sigurno i pravo mjesto za njihoveinvesticije. Investitori trebaju građanima, trebaju onima koji čekaju nova radna mjesta, ali FTV BiH ih želi otjerati. Neću komentarisati to što FTV BiH sama sebe demantuje. FTV BiH u svega četiri mjeseca priča veoma različito o istom mjestu, istim ljudima i istim činjenicama. To je njihova sramota, i nije me briga. Ali veoma sam zabrinut kada pravi veliku štetu građanima općine Tešanj, kada kažnjava svoje korisnike usluga – kupce. Nigdje i nikada u cijelom svijetu nije zapamćeno da neko kažnjava svoje kupce. Čak ni u totalitarnim režimima ne postoji takav licemjeran, omalovažavajući odnos. Takvi režimi to rade otvoreno, pa iako je cilj isti, ipak to rade sa više dostojanstva. Samo kod nas je vlast donijela zakon kojim građani moraju plaćati usluge javnih tv servisa, a taj isti javni servis ih za taj dobiveni novac maltretira.

Imao sam više poziva sa strane nakon ovih priloga na FTV BiH. Među njima i neki predstavnici stranih organizacija, ali i potencijalni investitori. Odgovorio sam im: pa zar još neko vjeruje u to šta objavljuje taj javni tv servis? I pozvao sam svakoga ko me je nazvao da dođe u Tešanj, da zajedno prođemo cijelu općinu Tešanj. Garantovao sam da će naići na srdačne ljude, ljude koji su spremni pomoći drugima, ljude koji se nekada zainade da niko nema odgovora, ni zbog čega posebno, onako, ali nikada ne prestaju biti dobri ljudi. Samo da nam ne dovedu sa strane neke loše ljude da bi opravdali svoje vijesti!?

I baš kada sam iznio ovaj stav javnosti u Tešnju putem lokalnog biltena, u Dnevniku 2 FTV BiH 16. decembra 2011. godine ponovo prilog o istim ljudima, istom mjestu, istom problemu ali nova priča. Nije više problem vrh Islamske zajednice (Elhamdulillah), nisu ni vehabije (Elhamdulillah) nego SDA. Pobijedio u džematu kažu SDP pa SDA zbog toga krivi hodžu!? Ako iko zbliži ponovo SDA sa Islamskom zajednicom to bi mogla FTV BiH. Na hajr!

 

 

 

 

(preporodcom)

Leave a Reply

*

captcha *