IslamBosna.ba-Trebalo je da su me uhapsili zbog određenog zločina, ali ako je bilo tako zašto su ustrajavali u tome da priznam da sam se urotila da ubijem Nasera, da sam planirala ovaj zločin? Ako su svi detalji zločina bili dostupni kao što su govorili, čemu onda ovo uporno insistiranje na tome da priznam zločin? Zašto traže da priznam ono što je postojalo samo u njihovoj mašti? Razlog je bio jasan: svo njihovo ustrajavanje u mučenju bilo je usmjereno ka jednom cilju – da unište islam i njegove temelje.

“Jesi li još živa k….”, derao se Šems Bedren nakon što su me ponovo odvukli u njegov ured. “Hamza, rekao sam ti da mi doneseš njeno mrtvo tijelo!”

“Izvini paša! Daj joj uputstva i ona je spremna da ih slijedi.”

“Piši k….!”

“Neću pisati ništa osim istine. Ako me želite ubiti, uradite to! Kod Allaha Uzvišenog to će biti zapisano kao šehidska smrt.”

“Nećemo ti dozvoliti da umreš šehidskom smrću”, grmio je Hasan Halili.

“Šehidska smrt je od Allaha. Ako On to želi za nekog od svojih sluga, daće mu to.”

Šemsa Bedrena je preplavio bijes kada je shvatio moju ustrajnost: “Objesite je u zrak i izbičujte 500 puta, pa nek spozna svog Boga!”

Tokom bičevanja, a Allah samo zna kako sam ga podnijela, bila sam prisiljena da slušam patetično prigovarnje Šemsa Bedrena: “Sjedi vamo! Zar misliš da su nam srca od kamena. Duboko sam ganut tvojim stanjem, napokon, moj otac je šejh na univerzitetu El-Azhar.”

Pogledala sam ga s krajnjim prezirom. To nije mogao progutati pa se vratio svom zvjerstvu: “Ti k….! Hamza, vodi je u ćeliju 32!”

Gurnuli su me u ćeliju u kojoj su se nalazila dva drvena stuba, na vrhu povezana horizontalnim stubom. S njega su visile dvije halke. Morala sam stati na stolicu, podsticana njihovim bičevima, i uhvatiti se za te halke. Onda su, brzinom svjetlosti, izvukli stolicu ispod mojih stopala, ostavivši me da visim u zraku. Pala sam na pod ne mogavši visjeti tako duže od par minuta. Dželati su se sjurili na mene bičevima i natjerali me nazad gore. Ponovo sam pala, samo kako bi me opet bičevali. Ovo se nastavljalo skoro tri sata, moje izmučeno tijelo bilo je prekriveno skorenom krvlju.

Zejneb el-Gazali el-Džubeli

IslamBosna.ba

 

Faraonov  povratak- Uvod

Džemal Abdel-Naser: Mržnja i osveta (I – dio)

Džemal Abdel-Naser: Mržnja i osveta (II- dio)

Zakletva na vjernost

Zavjera i hapšenje

U ćeliji 24

Ali Allah ih je ujedinio

Izaslanik predsjednika Republike

Hrana je ibadet

Došla je noć pregovora i kažnjavanja

Sada red na Hamzu el-Besjunija

Povratak u ćeliju

Kako je ovo teška noć bila

Iskušenje u koferu s odjećom i obraćanje Predsjednika

Šems Bedran, da li znaš Šems Bedrana?

 Vodena ćelija

Zločin

Povratak u vodenu ćeliju

Ubila sam zvijer u ćeliji

Od miševa do vode i obratno

Iz vode do zastupnika Tužilaštva

Porcija hljeba uz bič

U društvu Šemsa Bedrena

Prisilna gluma za medije