IslamBosna.ba– Kada je prvi put vidio Arefat, Džebelu r-rahma ili Brdo milosti, nije mogao prestati da plače od radosti i istovremeno se prisjećao svoje žene i djece koje je ubila teroristička grupa Boko Haram.
Muhammed Nafi’ iz Nigerije je proputovao hiljade kilometara kako bi obavio hadž i došao u Mekku da potraži utočište od Boko Harama koji je odsjekao njegovu nogu, mučio ga i ubio njegovu ženu i djecu bez konkretnog razloga osim što su bili obični Nigerijci. Stajanje na Brdu milosti i slušanje kako hadžije izgovaraju Allahu ekber donijelo je smiraj u njegovo srce i učinilo da potpuno zaboravi bolno iskustvo sa Boko Haramom. Stajao je tamo držeći se za štap koji mu je služio kao oslonac.

“Bio sam pretužan što je moja porodica nepotrebno ubijena. Svake noći sam imao noćne more i živio sam gorkim životom nakon što je ubijena moja porodica. Moja žena i djeca su bila najbolja stvar koja mi se dogodila u života i zbog terorizma oni danas nisu ovdje danas sa mnom. Ali više ne osjećam tugu stojeći ovdje na Brdu milosti. Uživam u duhovnosti svega ovoga”, kazao je on.
Arefat je za njega kao dio Dženneta i potpuno se zadubio u iskustvo. Dovio je i molio Allaha da njegovoj ženi i djeci podari Džennet
Zahvalan je što je mogao obaviti hadž uprkos svim poteškoćama sa kojima se susreo prije početka svetog putovanja.

IslamBosna.ba